Thursday, May 2, 2013

Meh Sini Meh I Tell You My Story...

So bagi you guys yang ada terbaca, pernah terbaca, sudah baca atau baru je baca entry Hanis Zalikha a.k.a keknis mengenai cara menurunkan berat badan haritu, for sure korang scrolled kat bawah tu and baca ruangan kemah keming (comment box) tu jugak kan? So tidak dinafikan lagi korang yang dah terbaca komen tu memang teringin sangat nak tengok i yang entah sesiapa ni kan? kan? hehe okay sabar dan bawak bertenang. Let me tell you guys my story and what is my objective.

MY STORY

After i read keknis punya entry Tips Turun/Maintain Berat Badan , dengan tiba-tiba semangat untuk turunkan berat badan tu melonjak ke tahap yang paling tinggi,so dalam hati selalu bercakap macam iklan milo kat tv tu "saya takkan mengalah! saya adalah juara!" haa sampai gitu you olls. Papepun thanks to keknis kerana meng-share post itu. Sangat bermanfaat silalah baca!

I kawin last year,umur 22 tahun, berat badan sebelum pregnant adalah 52kg which is normal for me. Time pregnant tu berat badan naik tak hengat dunia! ada time dia naik terus 4kg dalam masa seminggu, ada masa 2kg seminggu dan tidak lebih dari itu lah. Tetapi...bila dah masuk 38 weeks (i gave birth on the 38 weeks) Berat badan I memang so impak maksima...85kg...erm yeah hehehe.Setelah baby,air ketuban dan uri keluar daripada perut I dan kini sudah habis pantang berat terkini adalah 70kg..haa? sikitnye turun *sob sob* mana kawan I yang bernama 52kg tu? ha? apa? lemak berlebihan? lemak tepu? tolongg!

*amaran, ini bukan iklan jual produk kurus.this is my story.next!

MY OBJECTIVE
I will try to follow keknis punya style. So you olls kira lah berapa lama until I dapat berat badan yang I nak balik iaitu 52kg. I will keep updating my weight and picture from time to time inshallah (ada baby nak jaga okays) hehe ok thats all for now. see you around!

Kataanya...

ok you olls baca script di bawah ala-ala azwan ali owkayyyz! 

Ready set 1,2,3 go! 

Paling merbahaya...kataanya 
Paling maju...katanya 
Paling sophisticated...kataanya 
Paling berakal...kataanya 
Paling tak masuk akal...pun hadde 
Paling inilah yang mencangkuk hati. 

Kau hadde?!

Tuesday, April 30, 2013

Itulah dia...

Pukul 3 pagi.Orang cakap tak elok stay up pagi-pagi.
Tapi nak buat macam mana, itu orang cakap. Kita mendengar tak semesti akur.
Orang kata dialah yang paling merbahaya. Apa aku kesah, kalau ada tujuannya.
Sesetengah orang ingat dia sophisticatedSungguh tak hairan aku walau setitik.
Walaupun berat, masih ada yang mahu mengangkat. Itulah dia....